Oviiri verine poolkuu (1)

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Vaevalt aimas ettevõtlusminister Liisa Oviir, et tema kärtspunastest huultest saab EASi kolmapäevase pressiürituse üks mällusööbivamaid kujundeid. 

Piinlikule ülesastumisele, kus Eesti rahvas sai EASi juhi Hanno Tombergi ja nõukogu esimehe Erki Mölderi suust teada, et Ermamaa saaga eest ei vastuta auditites öeldust hoolimata mitte keegi, andsid need tumma varjundi, milles kõnelevat solvumist olnuks raske sõnades korrata.

Oviiri tegevuse hindajad jagunevad nüüd kahte lehte. Ühed, muu hulgas EASi nõukogus, sosistavad, et minister noolib vastutaja leidmisega punktivõitu iseendale: võtta surve maha, kasvõi süütute vere hinnaga.

Majandusministeeriumis ollakse teist meelt: eksis ka praegune juhatus. Oviiril on trumpkaart – ta saab EASi nõukogu tagasi kutsuda. Reedel alanud pikkade nugade öö riigiettevõtete nõukogudes andis selleks esimese soodsa võimaluse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles