Donald Trump või Hillary Clinton?

Aap Neljas
, Eesti Välispoliitika Instituudi vanemuurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Hillary Clinton
Donald Trump ja Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Seekordsed Ameerika presidendivalimised on tähelepanuväärsed seetõttu, et on näidanud Ameerika valijate üldist rahulolematust Washingtoni poliitilise eliidiga.

Demokraatide ridades oli selle suuna esindaja presidendikandidaadi kandidaadina populaarne Bernie Sanders ja Washingtoni poliitilisele eliidile vastandumisele on oma kampaania üles ehitanud vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump. Hillary Clinton on kandidaadina Trumpile vastandudes rõhutanud oma pikaaegset poliitilist kogemust. Siiski eristub temagi Ameerika esimese naissoost presidendikandidaadina Washingtoni poliitikute enamikust.

(Täpsuse huvides tuleb märkida, et lisaks vabariiklasele Donald Trumpile ja demokraat Hillary Clintonile kandideerivad presidendiks näiteks Libertaarse Partei kandidaat Gary Johnson ja roheliste kandidaat Jill Stein, kelle toetus on aga nii väike, et väärib tähelepanu pigem selles mõttes, kui palju nad suurparteide kandidaatidelt hääli ära võivad viia.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles