Laevakaitsja kiri vanglast: kapten võitleb vähiga, üks britt viidi vaimuhaiglasse (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsja Alvar Hunt mullu detsembris Indias
Laevakaitsja Alvar Hunt mullu detsembris Indias Foto: Sander Ilvest

Postimees avaldab täismahus laevakaitsja Alvar Hundi vanglast saadetud kirja.

MV Seaman Guard Ohio kaasus Indias on muutusteta. Viimased 19. ja 25. oktoobri istungid möödusid sisuliselt mitte milletagi, tüüpilise info saatel. Kohtunik vahetus jälle(vähem kui kahe kuu jooksul), süüdistaja ei ilmunud kohale/ei olnud valmis/polnud vaba aega tööplaanis jne. Järgmine istung lükati 7. novembrile.

Muudest uudistest niipalju, et kapten on haiglas kaugelearenenud eesnäärmevähiga. Üks brittidest (kes pole sugugi segane) viidi vägisi ebaselgetel asjaoludel nädala lõpus vaimuhaiglasse. Positiivse poole pealt, Suurbritannia peaminister Theresa May peaks külastama Indiat 6.-8. novembril.

Konsul M. Kuuskemaa, kellele saame üle tüki aja jälle helistada, selgitas, et süüdistaja pole saanud osariigi valitsuselt suuniseid. Seda olla saatkonnale kinnitanud peale advokaadi ka India välisministeerium. Tamil Nadu osariigi peaminister Jayaraman Jayalalithaa on alates 22. septembrist raske tervisliku seisundi tõttu haiglas (kõik osariigi olulised otsused tegi proua ainuisikuliselt).

Oleme kuulnud, et mitteametliku info järgi oleme poliitiline vahetuskaup Tamil Nadu osariigi ja India keskvalitsuse vahel. See selgitaks ka, miks Suurbritannia asevälisminister (nüüd juba endine) Hugo Swire ei saanud suve algul kohtumist Jayaraman Jayalalithaaga.

Kahjuks pole meid puudutava tehinguni jõutud, kohtus ei toimu enne midagi.

Eesti välisministeeriumilt palume, et jätkataks meile laenu andmist vanglas lisatoidu ja tarvete ostmiseks.

Halvema õnne korral ei pruugi sel aastal midagi muutuda.


Parimate soovidega

Alvar Hunt

Vang nr 6147

25. okt. 2016

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles