PÄEVAINTERVJUU Kontrollikotta suunduv Parts: oleksin hea meelega konkureerinud avalikult (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks esitatud riigikogu liige, endine pea- ja majandusminister ning kunagine riigikontrolör Juhan Parts ütles Postimehe otsestuudios, et oleks hea meelega kandideerinud kontrollikoja liikmeks avalikul konkursil.

Parts märkis, et kui kontrollikoja liikme kandidaati poolteise aasta eest arutama hakati, ütles ta ka ise, kui tema nimi võimaliku kandidaadina läbi käis, et sellele kohale võiks teha avaliku konkursi. «Oleksin hea meelega konkureerinud avalikult,» ütles ta Postimehe päevaintervjuus.

Parts rääkis, et kaalus Euroopa Kontrollikoja liikmeks asumist väga põhjalikult. Mis teda selle töö juures innustab, on Partsi sõnul mitte läbitöötamist vajavad paberipakid ja igav bürokraatia, vaid võimalus Euroopat puudutavate asjadega sügavuti tegeleda. «Mingis vanuses pinnapealsus vajab vaheldust,» märkis ta.

Pärast valitsuse otsust esitab välisministeerium Partsi kandidatuuri ja vajalikud dokumendid ELi nõukogu peasekretariaadile ning seejärel peab tema kohta arvamuse andma Euroopa Parlament. Euroopa Parlamendi eelarve kontrolli komisjon saadab Partsile esmalt paarkümmend kirjalikku küsimust ning pärast neile vastamist toimub tema kuulamine.

Parts ütles, et eeldatavalt võib sellele kuluda kuu või kaks. Ta kinnitas ka, et valmistub kuulamiseks väga tõsiselt ja teeb väga hea soorituse. «Eestit alt ma ei kavatse vedada,» lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles