Jüri Vendik: Vene liberaalse opositsiooni jaoks on mäng seks korraks läbi

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vendik
Jüri Vendik Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa liberaalne opositsioon on kaotanud, kuid paljud opositsionäärid ei suuda seda tunnistada, kirjutab kolumnist Jüri Vendik.

Lähipäevadel toimuvad Euroopas kaks Vene liberaalse opositsiooni foorumit: Boriss Nemtsovi nimeline foorum Berliinis ja teine Vaba Venemaa Foorum Vilniuses. Mõlemal üritusel arutavad nii emigreerunud kui ka ikka veel Venemaal elavad opositsionäärid poliitilist ja majandusliku olukorda kodumaal, riigiduuma valimiste tulemusi ja oma edasist tegevust.

Mõru tõde on aga see, et praeguses olukorras saavad Vene liberaalid tulemuslikult arutada vaid seda, kuidas nad peaksid organiseeruma ja tegutsema pagenduses (selline punkt Vilniuse kokkutuleku päevakorras on olemas), kõik muud plaanid on aga täiesti mõttetud. Ehkki üsna paljud nendest muidu toredatest ja tarkadest inimestest ei taha seda tunnistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles