Postimees 1992. aastal: fond Sodeistvije aitab Venemaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX.

Fondi Sodeistvije (Koostöö) asepresident, aktsiaseltsi Emikon peadirektor Sergei Petinov avaldas BNS-ile antud intervjuus lootust, et Eesti ja Venemaa sõlmivad peatselt lepingu, mis määrab kindlaks vastastikused kohustused ümberasujate ees.
 

Petinov märkis, et ta loodab ka Eesti uue valitsuse ning äriringkondade, samuti välisfirmade toetusele.

Fondi prognooside kohaselt soovib lähima 5-7 aasta jooksul Eestist lahkuda 50 000-70 000 inimest, kellest umbes 70% soovib elama asuda Venemaale. Fondi kartoteegis on andmed 20 000 inimese kohta, neist enamik on kõrge kvalifikatsiooniga töötajad.

Fond Sodeistvije loodi 1991. aastal eesmärgiga lahendada nende inimeste probleeme, kes soovivad asuda elama teistesse riikidesse. Fondil on tihedad sidemed Eesti Migratsioonifondiga ja mitmete Venemaa kohalike omavalitsustega. Alates 1992. aasta juunist tegutseb Eesti-Vene ühisaktsiaselts Emikon, mis ehitab ümberasujaile elamuid.

Petinovi sõnul on nende vahendusel juba 300 inimest asunud elama Tveri oblastisse. Praegu töötatakse välja kompaktse ümberasumise projekti Pihkva oblastisse, mis peaks võimaldama uue eluaseme umbes 700 perekonnale.

8.10.1992

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles