Postimees 1994. aastal: Kaitsepolitsei ei usu, et Avo Piht on elus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Estonia
Reisiparvlaev Estonia Foto: Pm

Kaitsepolitsei ei ole leidnud ühtegi inimest, kes oleks pärast Estonia uppumist näinud laeva teist kaptenit Avo Pihti elusana, kinnitas eile kaitsepolitsei peadirektor Jüri Pihl.

Mul puuduvad andmed selle kohta, et Piht oleks kusagil reaalselt olemas, ütles Pihl. Kapten Avo Piht viibis Estonial reisijana. Ta sõitis Rootsi, et sooritada seal lootsieksam Rootsi rannasaarestiku läbimiseks.

Estonia uppumise päeval, 28. septembril oli Piht üks esimesi, kelle päästmisest teatati. Seda teadet kinnitasid Eesti siseministeerium ja teadeteagentuur Reuter. Lisaks olla Pihti elusana nähtud ka telekanali CNN uudistesaates.

29. septembril teatas riiklik kriisikomisjon, et Pihti pääsemise kohta teateid pole.

30. septembril teatas Reuter, et rahvusvaheline Estonia hukku uuriv komisjon on Pihti küsitlenud. Seda väitis Reuterile Rootsi veeteede ameti turvateenistuse ülem Bengt-Erik Stenmark, kes loobus oma ütlustest. Pärast seda pole enam keegi väitnud, et Piht oleks veel elus. Samuti ei ole veel teada, et oleks leitud Pihti surnukeha.

Piht oleks üks olulisemaid tunnistajaid, kes suudaks vastata, mis ikkagi juhtus Estoniaga möödunud kolmapäeva öösel.

5.10.1994

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles