Postimees 1930. aastal: palgi-Panama Viljandi maavalitsuses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel ajal on tulnud Viljandi maavalitsuse teedeosakonnas ette sagedasi ametnikkude vallandamisi, mille põhjused on jäänud tumedaks mitte ainult kõrvalseisvaile, vaid ka vallandatuile endile. Ühel päeval vallandati 8 ametnikku ilma, et oleks nimetatud põhjusi.

Tööpuudus ei saanud põhjuseks olla, sest mitmed tööd jäid ripakile ja nende täitmiseks tuli palgata uued jõud. Neil päevil vallandati ilma ühegi nähtava põhjuseta tehnik Pikk, kes on maavalitsuses ainuke kutseline tehnik ja kelle töö leidnud alati lugupidamist. Ametnikkude kohaltloopimine ja teised teedeosakonna juhataja korraldused tegid maainsener Kinnunen’ile võimatuks oma vastutavas ametis edasi töötada ja ta esitas lahkumispalve.

Enne vallandamist paljastas tehnik Pikk maavalitsuses suurema palkide kõrvaldamise, missugune läheb kriminaalvõimude lahendada. Pajusi silla ehitamiseks laskis teedeosakonna juhataja N.Vatter ettevõtjat K.Vatterit vedada Adavere metsast palke. 147 palki on saladuslikult ära kadunud ja asjatult on uuritud juba nädalaid, kuhu palgid kadusid. Selgub, et järelevalve on olnud palkide juures puudulik ja palgid on metsast välja antud ilma tsekita.

20.09.1930

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles