Agu Uudelepp: kellel on lootust rahuloluks? (4)

Agu Uudelepp
, kommunikatsiooniekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp.
Agu Uudelepp. Foto: Mihkel Maripuu

Presidendivalimised on Eestis praegu staadiumis, kus kohaliku valitseja, peaminister Taavi Rõivase plaanid on kihva keeratud, leiab kommunikatsiooniekspert Agu Uudelepp. Marina Kaljuranna kandideerimine ja päevapealt välisministri kohalt lahkumine ei olnud stsenaariumis kirjas. 

«Rahvas on rahul. Mulle meeldib, kui rahvas on rahul!» Need kuldsed sõnad on öelnud Julius Caesar.

Tõsi, mitte see päris Julius Caesar, vaid tegelane «Asterixi» koomiksis. Ja mitte siis, kui asjad läksid tema soovide järgi, vaid siis, kui peategelased tema plaanid vussi ajasid ja rahvas sellest pöördesse läks.

Presidendivalimised on Eestis praegu staadiumis, kus kohaliku valitseja, peaminister Taavi Rõivase plaanid on kihva keeratud. Marina Kaljuranna kandideerimine ja päevapealt välisministri kohalt lahkumine ei olnud stsenaariumis kirjas.

Esimesed vastukajad näitavad siiski, et rahvas on rahul. Kuid Rõivas pole koomiksitseesar, vaid päris riigi päris valitsusjuht, oma erakonna esimees ja peab kogu seda sasipundart harutama.

Hetkeolukorra mõistmiseks tuleks vaagida kaht asjaolu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles