Vahur Made: uus Saksa aeg (7)

, Eesti Diplomaatide Kooli asedirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Diplomaatide kooli asedirektor Vahur Made
Eesti Diplomaatide kooli asedirektor Vahur Made Foto: Raivo Tiikma/ Postimees

Saadan tervitusi kõigile saksa keele õpetajaile. Ees seisab saksa keele õppimise ja õpetamise uus kuldaeg. Eesti seisab uue Saksa aja lävel, kirjutab Eesti Diplomaatide Kooli asedirektor Vahur Made.

Midagi ei toimu muidugi üleöö ja suure mürtsuga, kuid olgem ausad, see, et Saksamaa otsustab, millist teed Euroopas minnakse, ning et Saksa raha on võluvits, mis annab abi iga suure Euroopat tabava kriisi puhul, on olnud juba mõnda aega nii. Kuid pärast 23. juuni referendumit, kui Briti valijad andsid toetuse oma maa lahkumisele Euroopa Liidust, lasub Saksamaal, üsna ootamatult, lausa eksistentsiaalne koorem. Nüüd sõltub Euroopa Liidu tulevik täielikult sellest, mida Saksamaa teeb või tegemata jätab.

Euroopa Liidu institutsioonidest on Saksamaa kaalu ja kohalolekut praegu kõige selgemalt tunda Euroopa Parlamendis. 96 europarlamendi liiget praegusest 751st on valitud Saksamaalt. Parlamendi president Martin Schultz ning suurima fraktsiooni, Euroopa Rahvapartei juht Manfred Weber on sakslased. Tähtsaimad neljasilmaarutelud Euroopa Parlamendi tuleviku üle toimuvad seega saksa keeles.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles