Postimees 1995. aastal: hästi lõhnastatud sulid organiseerivad tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid
Eesti kroonid Foto: Margus Ansu

Tartu majanduspolitsei peatas Tartu Maja hoones Betooni 9 toas nr. 203 viis päeva tegutsenud Sire Agentuuri tegevuse.

Politsei andmetel on lõppeval suvel olnud Tallinnas rida juhtumeid, kus lipsustatud härrasmehed üürivad soliidselt sisustatud bürooruumid ning avavad seal välismaale tööle ihkajate vormistamise kontori. Sulid on edukalt omandanud ühe majanduse põhimõtte: teenida tuleb käibe pealt.

Madal vahendustasu meelitab ligi hulgaliselt piiri taha ihkajaid. Kui piisav summa on koos või mõni ärksam klient sulleritel pärimistega jalgealuse tuliseks ähvardab teha, haihtub selline kontor koos lihtsameelsete töölesoovijate kroonidega olematusse.

Tartus Sire Agentuuri pidavad noormehed pakuvad suvalises vanuses kasvõi ilma oskusteta inimestele võimalust välisfirma partnerina töötada omaenese kodus ning teenida seeläbi 2000 kuni 10 000 krooni nädalas.

Rakendusalade valik on lai: alates kaisulehma pildiga külmkapi magnetite tegemisest kuni elektrooniliste komponentide elektriskeemplaadile monteerimiseni.

Tartu majanduspolitsei inspektor Eero Kose sõnul väitsid noormehed, et tegu on projektiga, mille katusorganisatsiooniks Õru vallas registreeritud aktsiaselts Sire. «Usaldusväärseid dokumente noormeeste seotuse kohta selle ettevõttega kontrollimomendil esitada ei olnud,» ütles inspektor Kosk.

6.09.1995

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles