Mihkel Raud: mida vanem, seda usaldusväärsem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Peeter Langovits

Muusik Mihkel Raud märkis Postimehe arvamusliidrite lõunal, et teda kummastab Eestis valitsenud noortekultus, sest tema arvates mida vanem on inimene, seda targem ta on.

Igal inimesel on oma elus ilmselt periood, kus ta vananemist kohutavalt kardab ja mõtleb õudusega, mis temast saab.

Aga mul on see periood õnneks juba läbi. Ma olen 42-aastane ja ma olen alati uskunud, et inimese elu 40selt alles algab. Ja Jüri Järvet on ju öelnud, et inimese loominguline kõrghetk on üldse 45-aastaselt. Mitte et sealt edasi kõik väga halvaks läheks, aga see Eestis valitsenud noorusekultus on üsna kummastav. Mina arvan vastupidi: mida vanem sa oled, seda usaldusväärsem sa oled.

Aga mulle tundub, et see noorusekultus hakkab vaikselt läbi saama. Vähemalt mulle näib nii. Kui ühiskond ise on veidi küpsem, siis ta hakkab ka aru saama, et mida vanem on inimene, seda targem ta on.

Aga mis puudutab vanaduspõlves hakkama saamist, siis mina usun traditsioonilisse «pensionisambasse» – mul on laps. Ehk ta siis hoolitseb minu eest, laenab mulle raha, kui ma olen hädas, ja viib mu välismaale reisima, nagu mina teda praegu viin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles