Reformierakonna osa liikmete surve tõttu loobus Liina Kersna Postimehe stuudiosse tulemast (24)

Marian Võsumets
, saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kagu-Eestist riigikokku valitud Liina Kersna peaks saama uueks haridusministriks.
Kagu-Eestist riigikokku valitud Liina Kersna peaks saama uueks haridusministriks. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna kell 11.15 algama pidanud Postimehe stuudiointervjuust ootamatult loobunud Liina Kersna tõi põhjuseks osade erakonnakaaslaste teravad rünnakud tema väljaütlemiste kohta meedias. Rünnakud on olnud personaalsed ning sõnavõttude sisu olevat jahmatav.

Stuudiointervjuu sisuks oli kokku lepitud viimaste päevade pinged erakonnas ning Kallase ja Kaljuranna toetajate erimeelsused ja -arusaamad varasematest lubadustest.

Riigikogus presidendi valimiste esimese vooru järel ütles Kersna Postimehele, et kogu fraktsioon vaatas pärast Eiki Nestori hääletustulemuste teatavaks saamist tema poole, kuigi tema kokkulepet esimeses voorus Nestori poolt hääletada ei murdnud. Liina Kersna on üks mitmest Marina Kaljuranna toetajast Reformierakonnas.

Postimehe kutsest viimastel päevadel toimunut otsestuudios kommenteerida on keeldunud pea kõik Reformierakonna fraktsiooni liikmed. Ainsana valmisolekut näidanud Kersna oli sunnitud viimasel hetkel esinemisest loobuma, kuna osadelt erakonnakaaslastelt saabunud jahmatavad sõnumid tema suunal ei lubavat seda teha.

Reformierakonna siseelu on veelgi kõikuma löönud pärast tänases Eesti Päevalehes ilmunud artiklit Rein Langist, kes väidetavalt on pidanud salajasi läbirääkimisi Hundisilmal Edgar Savisaarega ning hurjutanud Marina Kaljuranda välisministriks mitte asuma, kuna praegune valitsus ei püsivat kaua koos.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles