Rossi ränk põrumine (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Ross
Tanel Ross Foto: Liis Treimann

Eesti on siiani paistnud Euroopas silma sellega, et riik annab tervishoiule erakordselt vähe raha, aga seda piskut on osatud väga hästi kulutada. Nüüd on selgunud, et tegelikult on seis sant ja haigekassa eelarve on 33 miljoni euroga miinuses.

Jah, tervishoid on alarahastatud, aga ikkagi jääb arusaamatuks, kuidas haigekassa ei tea, et väga kallist ravimit vajavaid hepatiidihaigeid on meil poole rohkem, kui arvati; et haiguslehtede hüvitamiseks kulus taas rohkem, kui osati arvata. Haigekassa juht Tanel Ross (50) vaikib, kuigi just tema vastutab selle eest.

Kuigi praegune skandaal annab hea võimaluse töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovskile koht kätte näidata, tasuks meeles pidada, et näidishukkamine ei vabasta valitsusliitu kohustusest kiiremas korras langetada raskeid, kuid hädavajalikke otsuseid Eesti tervishoiu rahastuse muutmiseks. Kolme aasta pärast on selleks juba lootusetult hilja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles