Rein Lang: vaidlen Jõksiga (3)

Rein Lang
, poliitik (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Sander Ilvest

Kui riigipeaks valitakse kahte Eesti suuremasse erakonda antipaatiaga suhtuv Allar Jõks, saab presidendi institutsioonist tasakaalustava jõu asemel konfliktne võimukeskus, hoiatab poliitik Rein Lang (Reformierakond).

Reformierakonna toetajaid on Eesti ühiskonnas alla kolmandiku valimisõiguslikest. Oleks vale väita, et kaks kolmandikku oleks tema vastu, aga ilmselt ei ole umbes poolel valijatest ka midagi Reformierakonna sõimamise vastu. Teha sellest järeldus, et Jõksi saamist presidendiks toetab üle poole elanikest, oleks aga küll ennatlik.

Jõksi tunded Keskerakonna vastu on veel negatiivsemad. Ka Keskerakonda toetab umbes kolmandik valijatest. Seega võiks eeldada, et Jõks sooviks võimule saades mõjutada peaaegu kaht kolmandikku valijaid kas muutma oma eelistusi või ei kavatse ta nendega arvestada. Väide, et tema ei annaks valitsuse moodustamise õigust automaatselt valimised võitnud erakonna esindajale, viitab pigem teisele võimalusele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles