Postimees 1991. aastal: valitsuskoalitsioonis kaks vene fraktsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemnõukogu 12. koosseisu 46. istungjärk.
Ülemnõukogu 12. koosseisu 46. istungjärk. Foto: Foto raamatust

Läbirääkimised valitsuskoalitsiooni moodustamiseks on jõudmas otsustavasse järku. Valminud on Eesti Ülemnõukogu Demokraatliku Keskkoalitsiooni projekt.

Selle arutamisest võtavad osa rahva-keskfraktsioon (esimees Ignar Fjuk), sotsiaaldemokraatlik fraktsioon (Rein Veidemann), fraktsioonid «Koostöö» (Aleksander Labassov) ja «Virumaa» (Pavel Grigorjev), roheliste fraktsioon (Vello Pohla) ning maakeskerakonna fraktsioon (Ivar Raig).

Eile õhtul oli Toompeal võimalike koalitsioonipartnerite järjekordne nõupidamine. Samal päeval aga taotlesid «Virumaa» ja «Koostöö» koos kommunistliku fraktsiooniga (Lembit Annus) ja «Võrdsete õiguste eest» (Pavel Panfilov), et ülemnõukogu hakkaks arutama liidulepingut.

Kas see tähendab seda, et valitsuse esimeest Edgar Savisaart toetavad peatselt ka kommunistid ja võrdõiguslased, pole veel teada.

15.08.1991

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles