Postimees Arvamusfestivalil: kes on meie kangelased?

Sigrid Kõiv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. Arvamusfestivali Postimehe ala
2015. Arvamusfestivali Postimehe ala Foto: Jaanus Lensment

Kes need on, kellest me kirjutame ja räägime? Miks just need inimesed? Varem lõi meedia need inimesed, kellest räägiti. Nüüd loovad neid inimesi ka sotsiaalvõrgustikud ja kogukonnad. Näib, et praegu on oma 15 minutit kuulsust kätte saada kergem kui kunagi varem. Ent kas kuulsus tänapäeval üldse kestab 15 minutit?

Kõik on avalik ja järjest avalikumaks läheb. Enamgi veel – internetis püsib kõik igavesti või vähemalt väga kaua. Kas see tähendab, et saanud kord enesele märgi külge, jälitab see inimest igavesti? Et ükskord roolijoodik, alati roolijoodik? Või on see hoopis vastupidi – uut infot ja uusi tegelasi liigub meie avalikus elus nii palju, et publik unustab kiiresti ja kõik muutub tormiks veeklaasis?

Nende küsimuste üle arutlevad reedel kell 14.30 Arvamusfestivali Postimehe alal ajakirjanikud Risto Berendson ja Kristina Herodes Postimehest ning Jüri Muttika Eesti Rahvusringhäälingust. Arutelu juhib Sigrid Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles