Postimees 1920. aastal: lõbumaja sulgemisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toimetusele saadetud kiri. Märkuse peale eilses lehes «Elanikkude nõudmine avaliku lõbumaja kinnipanemiseks» teatan, et see asi praegu uurimise all on, sest on põhjust mõtelda, et kaebaja allakirjutajate arvu kunstlikul viisil on suurendanud.

Et lõbumajade sulgumine praegusel ajal tervishoiuliselt mitte soovitav ei ole, esiteks sellepärast, et koondatult lõbunaisterahvaste üle valvamine kergendatud on, teiseks, koliksid nad maja kinnipanemise puhul eramajadesse üle, nii et väärnähtused, kui nad seal ka ette on tulnud, eramajade peale üle läheksid, nagu seda selle maja sulgumine detsembri- ja jaanuarikuus näitas, kus selles tänavas eramajades aknaruudud ja luugid puruks lõhuti. Ka mõjuks lõbunaisterahvaste elamine erakorterites veel halvemalt lastekasvatuse peale.

Peale selle asub lõbumaja Oa tänavas nr. 18 juba peale 40 aasta. Selle peale vaatamata saab selles asjas põhjalik juurdlus toime pandud ja, kui ilmsiks tuleb, et elanikkude palve põhjendatud, saab ta ka täidetud. Iseenesest mõista, ei ole asja uurimine, mille sekka 55 nime segatud, mitte võimalik ühel ehk kahel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles