Postimees 1996. aastal: Edgar Savisaar ei ole kättemaksuhimuline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on veendunud, et lindiskandaali ülespuhumine oli poliitiline aktsioon. «Ma ei ole kättemaksuhimuline ega soovi kahjustada mõne meie poliitiku renomeed, kui hakkaksin lähemalt kirjeldama lindiskandaali tagamaid, nii palju kui nad mulle teada on,» ütles Edgar Savisaar pühapäeval ETA-le.

Savisaar väljendas heameelt, et skandaal nüüd ka õigusliku hinnangu leidis ja pealegi sedavõrd autoriteetsel tasemel, nagu on riigiprokurör. «Arvan, et ta näitas üles sõltumatust ja objektiivsust. Oli ju näha kuidas teatud jõud valmistasid avalikkust ajakirjanduse kaudu ette hoopis teistsuguseks otsuseks,» ütles Savisaar.

«Usun, et nende sihiks oli seda vähemalt kohalike valimisteni välja venitada. Novembris-detsembris oleks võinud selle asja nii mõnegi mehe jaoks rahulikult lõpetada, aga praegu on hoopis teistsugune olukord,» lisas Savisaar.

Savisaare sõnul tuleb kogu lindiskandaali kohta teha korralik poliitiline analüüs, nii põhjustest kui tegelikest tagamaadest. Savisaare hinnangul pole veel paljuski selgusele jõutud, mis nendel sügispäevadel siiski toimus.

Küsimusele kas tema teab, mis tegelikult toimus, arvas Edgar Savisaar, et teab sellest mõnevõrra rohkem kui tavakodanik.

«Aga kahtlemata ei tea minagi kõike,» lisas ta.

30.07.1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles