Teisena kuulsale seinale

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Raisma Wimbledoni paarismängu võidukarikaga.
Kenneth Raisma Wimbledoni paarismängu võidukarikaga. Foto: Erik Prozes

Maailma ühel suuremal pallimängualal tennises on eestlased saanud ikka omadele tipptasemel kaasa elada ning praegu tundub, et seda saab teha ka tulevikus. Suure slämmi mõõduvõttudest kõige mainekamaks peetaval Wimbledoni turniiri võitjate seinal ilutseb nüüdsest kahe eestlase nimi.

57 aastat tagasi ehk 1959. aastal kirjutati kuulsale seinale noorteturniiri võitjana Toomas Leiuse nimi ning alates tänavu suvest võib sealt leida ka Eesti tennise tulevikulootuse Kenneth Raisma.

Koos kreeklase Stefanos Tsitsipasega Wimbledonis noormeeste paarismänguturniiril võidutsenud Raismas nähakse juba praegu Eesti tennise tulevikulootust, kuid ekspertide hinnangul saab 18-aastase nooruki potentsiaalist meeste mängu mõistes korrektse pildi alles paari aasta pärast. Juunioride konkurentsist saab eestlane käimasoleva aasta lõpus lahkuda aga kindlasti pea püsti, sest märk ajalukku on maha pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles