BoJo teeb comeback’i (1)

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson
Boris Johnson Foto: SCANPIX

Suurbritannia vastne välisminister Boris Johnson (52) ei ole oma väljaütlemistes ja tegudes just diplomaatilise kõnepruugiga olnud. Brexiti referendumi eel Euroopa Liidu vastast kampaaniat vedanud mees võrdles ühendust kord Adolf Hitleriga.

Barack Obamat on BoJo nimetanud poolkeenialaseks, kellel on esivanematelt päritud eelarvamus Suurbritannia suhtes. Hillary Clintonit nimetas ta sadistlikuks hullumajapõetajaks, kellel on kenad blondid juuksed ja musisuu. 2008. aasta suveolümpial Pekingis «haris» BoJo hiinlasi pingpongi osas, öeldes, et lauatennis leiutati 19. sajandil Inglismaal õhtusöögilaua taga ning et selle nimi on wiff-waff.

Etonis ja Oxfordis hariduse saanud Johnson tegutses aastaid ajakirjanikuna ja oli seejärel Londoni linnapea. Konservatiivne poliitik, kes veel hiljuti unistas peaministri ametist, on tänu mahlakale kõnepruugile saanud omamoodi superstaariks, kahjuks mitte positiivses mõttes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles