Madis Milling: kallis Euroopa, täna on sul veel võimalus ennast kehtestada (24)

Madis Milling
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice'i rünnaku sündmuspaik
Nice'i rünnaku sündmuspaik Foto: SCANPIX

Minu kõige noorem poeg läks nädal tagasi ajateenistusse. Kui käis keskmine, teadsin täpselt, kelle vastu ta võitlema õpib. Vaatamata sellele, et erinevatel õppustel oli poliitkorrektne mitte mainida Venemaad ja mängiti mängu nimega «Rohemaa», kirjutab riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Madis Milling (Reformierakond).

Täna, peale rünnakuid Nice’is seisame me mõtteviisi teelahkmel. Nice’is ei rünnatud inimesi ega objekte, rünnati elulaadi! Kui kaua me ise mängime mängu, et hunt ei julge öelda – ütleme susi…?

Ma olen üles kasvanud Õismäel. Pidevalt tuli ennast kehtestada teisest rahvusest poistega. Kui proovisin probleemi vältida ja lahendada olukorda sõnadega, tõlgendati seda – minu nõrkusena. Olles korraks ennast kehtestav ja endale loomuvastaselt agressiivne – saabus rahu ja respekt….

Ma ei kutsu kedagi üles agressiivsusele. Ma olen kaitseliitlane ja ma olen 26 aastat õppinud võitlema selleks – et mitte kunagi võidelda!

Aga kallis Euroopa, täna on Sul veel võimalus ennast kehtestada. Homme võib hilja olla…

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles