Urve Eslas: Kreeka kahe kriisi lõksus (1)

Urve Eslas
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike paistab ja meri on sinine, kuid ometi on Kreeka rannad tühjad.
Päike paistab ja meri on sinine, kuid ometi on Kreeka rannad tühjad. Foto: Urve Eslas

Juuli ja august peaksid olema Kreeka turismiettevõtete jaoks kõige kiiremad ajad, aga sel aastal ei ole juuli keskpaigaks sellest veel märke. Kreekat suruvad kaks kriisi korraga: majanduskriis viis siseturistid ja pagulaskriis paistab viivat ka välisturistid. 

Agios Andreas, suvitusküla Peloponnesosel, Kalamata lähedal, jahisadama, hotellide, külalistemajade, paari poe ja restoranitänavaga elab peamiselt turistide najal. Enamasti on juuli ja august andnud sissetuleku, mille eest ülejäänud aasta kokkuhoidlikult hakkama saada. Mida aasta edasi, seda raskem on see olnud.

Juulikuu õhtul on Agios Andreas nagu kummitusküla. Tänavad on tühjad, lahti on vaid kasutatud riiete pood ja selle juures olev kohvik «Orgaanilised toidud». Nagu ettekandja pärast räägib, tõid kasutatud riiete ostmise kombe Kreekasse lääne turistid, kes siia elama jäädes esimesed vintage-poed avasid. Just nagu ka «orgaaniliste kohvikute» kombe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles