Roomet Sõrmus: peaminister, oleme faktides täpsed! (5)

Roomet Sõrmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roomet Sõrmus
Roomet Sõrmus Foto: Toomas Huik

Avalikkust eksitavate arvude esitamine näitab, et valitsus ei ole tegelikult Eesti põllumeeste muredest aru saanud ja rahvas ei mõista, miks farmer traktoriga Toompeale läheb, kirjutab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Taavi Rõivas arutles juuni alguses riigikogu liikmetega Eesti põllumajanduse hetkeolukorra üle. Peaministri vastustest parlamendisaadikutele jäi kõlama, et Eesti põllumajandustoetustel pole rahvusvahelises võrdluses häda midagi.

Peaminister väitis koguni, et kui kõik toetused kokku liita ja võrrelda saadud tulemust kas hektari, rahvaarvu või ükskõik millise objektiivse näitaja kohta, siis ei ole Eestil põhjust häbeneda ei Läti ega Leeduga võrreldes. Veelgi enam, pigem on Eesti toetused ühiku kohta mõnevõrra suuremadki. Samuti kutsus peaminister riigikogu liikmeid üles toetuste võrdlemisel faktides täpsed olema ning manitses, et võrdlemisel ei tohiks võtta ühte konkreetset nüanssi eraldi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles