Postimees 1996. aastal: korruptsiooniohvrite memoriaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Alaküla
Allan Alaküla Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik Allan Alaküla kirjutab: Tallinna linnapea Jaak Tamme nime võiks nüüd kanda süütuks tunnistatud korruptsiooniohvrite memoriaalile, kui selline riigi rahaga kunagi Toompeale tõusva tee äärde ehitama peaks, Tamm oma EVPde eest saadud vanalinnakorteriga poleks seal esimene ega ka viimane nimi.

Sellele mälestusmärgile võiks jäädvustada veel näiteks poliitikud Illar Hallaste (Moe piiritus) ja Edgar Savisaare (valimisraha maffialt). Sinna satuks ka Tiit Pruuli (rublad Tšetšeeniale) ja Heiki Arike (relvaäri). Varsti saavutab sama seisuse Heiki Kranich (Lääne-Eesti Pank). Tavalisele tundmatule omal soovil omavalitsusest, tollist või ministeeriumist lahkunud korruptandiks peetule võiks süüdata igavese tule.

Kõik nad on kõvade süüdistuste vahele võetud, kuid karistusest alati pääsenud. Vaatamata justkui tõestatud süütusele on kõigi nende poliitiline või ametialane täht kas kustunud või kõvasti tuhmunud.

Koos poliitikutega on pihta saanud ka vastavad erakonnad-Isamaa, ERSP, Keskerakond, Reformierakond ja Koonderakond. Nemadki on enda arvates süütud ja vääriksid kohta memoriaalis.

12.07.1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles