Postimees 1993. aastal: eile lõppes Rock Summer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Fox Tallinna lennujaamas
Samantha Fox Tallinna lennujaamas Foto: Viktor Burkivski

Oma esinemisega pani eile õhtul legendaarne inglise ansambel Procol Harum punkti neli päeva kestnud rahvusvahelisele rokipeole Tallinnas. Festivali päevil vaatas ja kuulas publik mitmeid maailmanimega pop-ja rokitähti.

Laupäevaste peaesinejate kontserdid lükkusid Londoni lennuki hilinemise tõttu kahe tunni võrra edasi. Arvukamalt oli kuulajaid Paradise Losti, Asia ja Shameni kontsertidel. Shameni menukas show lõppes alles kella ühe paiku öösel.

Lisaks Procol Harumile olid pühapäeva tähelepanuväärseimateks USA raskerokigrupp Faith No More ning tugeva sotsiaalse sõnumiga muusikat mängiv New Model Army Ühendatud Kuningriigist.

Lisaks muusikale oli Rock Summeril muudki huvitavat. Samantha Foxi pressikonverentsil 9. juulil küsis Peeter Volkonski poptähelt, kas ta oleks nõus asuma Eesti suursaadikuks Moskvas, et parandada suhteid Venemaaga. Miss Fox võttis pakkumise vastu.

Eilse seisuga oli festivalil pileteid müüdud üle 24 500, neist ühepäevapileteid 7500. Reedel avastas Rock Summeri piletikontroll ka esimesed võltsitud pääsmed, mis olid valmistatud kopeerimismasinaga.

Paljastati ka St. Peterburgi kodanik Kirill Malov, kes on festivali organiseerijaid korduvalt tüssanud. Seekord tuli ta omavalmistatud akrediteerimiskaardiga. Mehe sepitsuse reetis slaavi tähtedega kirjutatud nimi kaardil.

12.07.1993

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles