Postimees 1937. aastal: appi kodusõja all kannatavatele Hispaania lastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kodusõja eest pagenud baski põgenike lapsed.
Hispaania kodusõja eest pagenud baski põgenike lapsed. Foto: Between The Wars/

Genfis asuv Rahvusvaheline Lasteabi Unioon on alustanud Hispaania kodusõja all kannatavate laste abistamist. Nüüd on organisatsioon pöördunud toetamise ootega ka Eesti, nimelt Tartu Lastekaitse Ühingu poole.

Kuni 31. märtsini on mainitud uniooni kaudu Lastekaitse organisatsioonide poolt Prantsusmaalt, Hollandist, Bulgaariast, Lätist, Norrast, Iirist, Rootsist, P.-A.Ü. jne. korjatud üle 75200 Helveetsia frangi. Kirjas Tartu ühingule rõhutatakse: «Valencia alal on puudus toitainetest ja eriti suur puudus piimast ja piimasaadustest», «Franco alal on toitaineid külluses, kuid eriti suur puudus riietest, söögiriistadest…»

Meil oleks seega võimalus abistada ainult piimasaadustega ja laste riietega. Palutakse eriti kontsentreeritud piima, juustu ja peale selle kuivatatud kala. Nii toitained kui ka riideartiklid saadetakse mainitud Unioni kaitse all Antwerpeni või Rotterdami firma poolt Hispaaniasse lastele väljajagamiseks.

Tartu Lastekaitse Ühing palub kõiki, kes võivad annetada kas raha või mainitud toitaineid ja riideid Hispaania kodusõja all kannatanud lastele, seda saata Kindral Põdra tn. 15, dr. Madissoonile või pr. Vellema kätte, Riia mnt. 25.

29.06.1937

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles