Postimees 1993. aastal: Lagle Parek kavatseb kohtusse kaevata Arnold Rüütli, Edgar Savisaare, Tiit Vähi ja teised teda alusetult süüdistavad poliitikud (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagle Parek
Lagle Parek Foto: Toomas Huik

Siseminister Lagle Parek ütles eile «Postimehele», et kaalub tõsiselt võimalust kaevata kohtusse Arnold Rüütel, Edgar Savisaar, Tiit Vähi, Arvo Junti, Hardo Aasmäe, Ülo Erelt, Peeter Lorents, Arvo Sirendi, Jaak Tamm, Jüri Toomepuu ja Raoul Üksvärav.

Need üksteist poliitikut süüdistasid Parekit 16. juunil levitatud avalduses kodakondsusameti ja passiteenistuse laostamises, nuhkimissüsteemi taastamises Eesti kodanike üle endiste KGB töötajate kaasabil ning selles, et Parek on segatud värviliste metallide ärisse, riigivara ebaseaduslikku rentimisse ja vangide kasutamisse ERSP majanduslikes huvides.

«Ükski neist väidetest ei vasta tõele,» kinnitas nädalavahetusel USA-st õppereisilt naasnud Parek. Laimajate jõudmine kohtupinki sõltub tema sõnutsi peamiselt sellest, kas ta raatsib kulutada aega absurdsete süüdistuste kummutamiseks.

Üksteist poliitikut avaldasid Parekile umbusaldust ühenduses Andrus Ööveli vabastamisega piirivalveameti peadirektori ametikohalt ja heitsid valitsusele ette piiriteenistuse tugevdamise saboteerimist.

«See oli tühi kära ühe riigiametniku ümber,» hindas Parek toimuvat.

30.06.1993

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles