Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Argo Ideon: peasekretäriloogika

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Argo Ideon
Argo Ideon Foto: Toomas Huik

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal selgitas eile ajakirjandusele antud kommentaaris erakonna valimisnimekirja kujunemist.



Sealt võib muu hulgas lugeda: «Erilist rõhku pöörati ka üleriigilise nimekirja viimasele viiele nimele. Ei tasu üldse alahinnata nende positsiooni üleriigilises nimekirjas, mis on niisama väljapaistev kui nimekirja esimene ots.»

See, kas panna riigikogulane Evelyn Sepp valimisnimekirjas 123ndale, endine siseminister Toomas Varek 122ndale ja ekssotsiaalminister Jaak Aab 124ndale või mingitele muudele kohtadele, on muidugi partei enda otsustada.

Kuid pole ka mõtet musta valgeks rääkida. 122.–124. koht nimekirjas võrdub valimistel sügavale keldrisse saatmisega. Asi pole nähtavuses – Evelyn Sepa tõrjumine on kaks päeva pakkunud meedias tublisti kõneainet –, vaid selles, et suurpartei nimekirja eestpoolt teine, kolmas ja neljas poliitik on sama hästi kui kindlalt järgmises parlamendikoosseisus. Nimekirja lõpu tegelastel tuleb aga oma koht ränga vaevaga välja teenida või üldse välja jääda.
 

Tagasi üles