Postimees 1934. aastal: mees peksis politseinikku, et vangi minna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahukogu süüpingil istus mees, kes mõne aja eest vägisi vangi tahtis minna. Kui kordnik tema soovi ei täitnud, andis ta selleks põhjuse sellega, kui kordnikku peksma hakkas.

Henningi platsil seisva kordnik Johannes Kusma juurde tuli viinastanud olekus Heinrich Voldemar Pärtin, kes tegi kordnikule ettepaneku – viia teda kinni. Pärtin kurtis, et kõik sõbrad on kinni ja mis temagi üksi enam vabaduses teeb. Kordnik soovitas mehel ära minna. Pärtin aga ei mõtelnudki lahkuda, vaid tähendas, et kui annan sulle vastu nägu, kas viid mind siis kinni.

Kordnik hoiatas meest löömise eest. Hoiatus Pärtinit aga ei kohutanud. Ta andis kordnikule paar tugevat hoopi selga ja hakkas ise suure häälega kisama. Selle peale ei jäänud kordnikul muud üle, kui mees tõesti vahistada ja politsei vahituppa väljapuhkama viia.

Kaine peaga Pärtin enam ei tahtnud vangi mineku soovi tunnistada, vaid seletas, et kordnik olnud tema kauaaegne sõber. Ta läinud sellele postil seismise ajal juure ja koputanud õlale, ise pärinud: «Ega sa mind ära ei vii.» Kordnik saanud aga vihaseks ja toimetanud tema politseisse.

Rahukogu leidis Heinrich Pärtini süüdi olevat politseiniku löömises ja karistas teda kahekuise vangistusega.

15.06.1934

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles