Postimees 1998. aastal: keskhaigla peaarsti ähvardab vallandamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla Ravi tänava korpus
Ida-Tallinna keskhaigla Ravi tänava korpus Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja soovitab linnavalitsusel vallandada Tallinna Keskhaigla peaarsti Andrus Mäesalu, kes võttis linnavõimudega kooskõlastamata linnale rahalisi kohustusi.

«Meie teadmata võttis ta linnale 8,5 miljoni krooni eest kohustusi, millel puudub linnaeelarves rahaline kate,» ütles Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima. «Tööd olid juba tehtud, kui teada saime.»

«See oli möödunud aasta eelarvesse planeeritud, kuid linnal ei jätkunud raha ja me kavandasime 1998. aastaks radioloogiakliiniku remondi,» ütles Mäesalu. Tervishoiuamet kinnitas meie 1998. aasta eelarve koos laenutaotlusega, lisas Mäesalu.

Keldrima tegi juba 1. juunil Mäesalule ettepaneku lahkuda omal soovil, kuid haigla nõukogu leidis, et see pole otstarbekas.

Mäesalu vallandamise küsimus on päevakorral teist korda. Aasta alguses siirati keskhaiglas Iisraeli kodanikele elusdoonoritelt võetud neere, ehkki haiglal polnud selliste operatsioonide sooritamiseks isegi litsentsi. Ka polnud välismaalaste opereerimine linna sotsiaal- ja tervishoiuametiga kooskõlastatud. Tookord jäi peaarst siiski vallandamata: linnavalitsuse otsusel karistati teda kümne päevapalga suuruse trahviga.

16.06.1998

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles