Lugejakiri: kas on normaalne, et ennast täis roojanud ja haisvad joodikud magavad kõnniteedel? (30)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Postimehes 8. juunil ilmunud artiklist, mis rääkis Tallinnas Keskturu ümbruses pesitsevatest joodikutest ja eluheidikutest, tekkis küsimus, kas tõesti reageerib politsei ainult siis kui lärmatakse ja kakeldakse, kuid mitte siis, kui ennast täis roojanud ja haisvad joodikud magavad keset päeva kõnniteedel, pinkidel ja ühistranspordi peatustes, kirjutavad kaks Keldrimäe piirkonna elanikku (nimed toimetusele teada).

Me pidasime kaks aastat tagasi Kesklinna Valitsusega vägikaikavedu, kuna meie maja otsa paigutati pingid. Sel hetkel muutus elu põrguks. Kodutud hõivasid need pingid kohe nii päevaks kui ööks. Seal söödi, joodi, urineeriti ja lärmati. Kui ma tahtsime fotosid sellest meediale saata, viidi need lõpuks minema.

Külmal ja vihmasel  ajal pesitsevad  heidikud Grossi poe taarapunktis. Olen mitmel korral pidanud paluma poe turvamehe abi, et pääseda taarapunkti, sest joodikud on selle hõivanud. Mõni aitab, mõni väidab, et see pole nende asi. Ruum ise on kohutavalt räpane. Vastu poe seina kogu aeg urineeritakse ja seda näevad meie lapsed aknast pealt. Kas see on normaalne?

Postimehes ilmunud loos ütles kommunaalameti juhataja asetäitja, et Tartu maantee pinkides pole probleem ja inimesed tahavad turult tulles vahepeal kuskile oma kotti toetada, enne kui trammi peale lähevad. Milline on aga tegelikkus? Nimelt hakkas ükskord, mu abikaasal trammipeatuses halb. Ta on suhkruhaige. Me ei saanud teda aga istuma panna, sest kõik pingid olid heidikute poolt hõivatud.

Nad on n-ö rahulikud, kuna polegi võimelised muud tegema kui magama. Lapski saab aru, kas on tegemist tukkuma jäänud korraliku inimese või räpaste kimpsude ja kompsudega, paistes nägudega eluheidikutega, kuid politsei sõidab rahulikult mööda!

Meile tundub, et joodikute arvu drastiline tõus Tartu maantee ja Lastekodu ning Keldrimäe tänavatel on seotud ka Balti jaama turu sulgemisega.

Mupo peaks võtma selle piirkonna kõrgendatud tähelepanu alla, sest ainult läbisõidust ei piisa. Kaotada pole vaja ei turgu, poodi, pinke ega taarapunkti, vaid korrakaitse peaks tegema oma tööd mitte pisteliselt, vaid pidevalt, see tagaks ka tulemuse. Kindlasti aitaks olukorra paranemisele kaasa Keskturu tänapäevastamine. See on tõeline häbiplekk Tallinna linnale.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles