Sulev Alajõe: Pärnu vajab korralikku lennujaama

Sulev Alajõe
, Lääne-Eesti investorkonsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Alajõe.
Sulev Alajõe. Foto: PP

Pärnu linn ja selle majandus vajavad kiireid ühendusi ning selle tagaks kohaliku lennujaama olemasolu, kirjutab Lääne-Eesti investorkonsultant Sulev Alajõe.

Kuigi Pärnut peetakse Eestis eelkõige kuurortlinnaks, kus suvel elu keeb ning talvel on linn üsna unustatud paik, ei ole see tegelikult nii. Peale tuntuse rahvusvahelise turismisihtkohana iseloomustab Pärnumaad tugev eksportiv tööstussektor, mistõttu on oluline, et Pärnumaal oleks olemas rahvusvaheliste lendude teenindamise võimekusega lennujaam. See aitaks Eestisse meelitada vajalikke välisinvesteeringuid, mille abil areneks Eesti majandus ning tekiks sadu töökohti.

Väljaspool Eestit ja isegi oma pealinnas pole maakonna tööstussektori võimekus tihti teada ning Pärnut võrreldakse Jurmala ja Palangaga. Viimased on aga näited sesoonsetest kuurortlinnadest, kus sügisest kevadeni ei toimu suurt midagi ning elanikkond jääb alla kümne tuhande inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles