Postimees 1994. aastal: uus eesti film «Jüri Rumm» valmis koostöös sakslaste ja soomlastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmimees Jaan Kolberg.
Filmimees Jaan Kolberg. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reedel linastus kinos «Illusioon» esmakordselt Tartus režissöör Jaan Kolbergi vastvalminud mängufilm «Jüri Rumm».

See romantiline seiklusfilm räägib Eestis eelmise sajandi teisel poolel tegutsenud legendaarsest hobusevargast Rummu Jürist.

Nimiosalist kehastab «Vanemuise» näitleja Hannes Kaljujärv, eesti näitlejaile lisaks on kaasatud olulistesse rollidesse välisnäitlejad Marian Wolf, Klaus Jürgen Steinmann ja Asko Sarkola. Film monteeriti Saksamaal, helilindistus tehti Soomes. Filmi tootmine läks maksma umbes seitse miljonit krooni.

«Andres Ehini ja Kalle Käsperi kirjutatud stsenaarium ootas «Tallinnfilmis» teostust juba mitu aastat. Keegi režissööridest aga selle järgi filmi teha ei tahtnud, nõnda läks käsikiri uuesti autorite valdusse. Mina ostsin selle neilt 1992. aastal 40 000 rubla eest ära ja Eduard Volodarski kohandas selle praeguse filmi stsenaariumiks,» seletas Jaan Kolberg «Postimehele».

«Järgmise aasta mais tahaksin alustada filmi «Jüriöö» võtetega, selle käsikirja on kirjutanud Lauri Vahtre,» lisas Kolberg.

13.06.1994

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles