Postimees 1994. aastal: siseminister väidab, et illegaalsed relvakaupmehed on võltsinud tema allkirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laar jõudis esimest korda Eesti peaminister olla vaid kaks aastat. «Umbusalduse avaldamises pole midagi meeldivat ning ei saa kuidagi eitada teatavat pettumust ja kibestumist,» kirjutab Laar sellest oma raamatus. Pildil ametist lahkuvad peaminister Laar ja siseminister Heiki Arike Toompea lossis 8. novembril 1994.
Laar jõudis esimest korda Eesti peaminister olla vaid kaks aastat. «Umbusalduse avaldamises pole midagi meeldivat ning ei saa kuidagi eitada teatavat pettumust ja kibestumist,» kirjutab Laar sellest oma raamatus. Pildil ametist lahkuvad peaminister Laar ja siseminister Heiki Arike Toompea lossis 8. novembril 1994. Foto: Toomas Volmer / ETA

Siseminister Heiki Arike väidab, et illegaalse relvakaubandusega tegelevad inimesed on dokumentidele võltsinud tema allkirja ja püüdnud sedasi Bulgaariast Eestisse tuua Kalašnikovi automaate ning nende laskemoona.

Siseministeeriumist kinnitati BNSile, et hiljuti avastati dokument, mille kohaselt firma AVVO soovis bulgaaria ettevõtelt «Bulgarian Defence Industries» osta suure koguse automaate AK-47 ja padruneid. Dokumendil oli Heiki Arikese allkiri, kuid siseminister ise kinnitab, et pole sellisele dokumendile oma allkirja andnud.

17. mail arreteeris kriminaalpolitsei ametlikult kütuseäriga tegeleva AVVO ühe omaniku Vello Küti (44). Teda süüdistatakse riisumises ja seotuses illegaalse relvakaubandusega.

Tartu halduskohtuniku sanktsioonidega vahi alla võetud Vello Kütt on Kaitseliidu Fondi endine liige ja Kaitseliidu Tartu maleva endine majandusülem.

7.06.1994

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles