Kallas: Narva võiks rajada kaubalennujaama (7)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Mailiis Ollino

Siim Kallas ütles täna Narva Eelarvamusfestivalil, et Ida-Virumaa strateegilist tähtsust Eesti jaoks on raske üle hinnata ning et üks võimalus Ida-Virumaa majanduse ergutamiseks oleks Narva kaubalennujaama rajamine.

Kallas märkis, et kuigi elu on täna palju parem kui 25 aastat tagasi, on paljud võimalused edasi liikumiseks piiratud.

«Ida-Virumaal on suured ettevõtted, mis on ka edukad – energeetika valdkonnas eelkõige, aga kasuks võivad olla suunad, mis avardavad piirkonna rahvusvahelisi võimalusi, suurendavad atraktiivsust nii ettevõtete kui inimeste jaoks. Üks võimalus Ida-Virumaa majandust ergutada on kaasaegsete transpordi- ja logistikakeskuste arendamine. Sillamäe sadam on juba palju teinud sellise keskuse arendamiseks,» ütles ta.

Kallase sõnul on Ida-Virumaal arenev tervik – Sillamäe sadam ja tööstuspargid, kuid olla võiks ka lennujaam.

«Miks mitte rajada Narva lennujaam? Vaba maa-ala on tõenäoliselt olemas, vaja on ehitada lennurada ja lennujuhtimiskeskus. Vaadelduna lahus muudest arendustest pole lennujaamal eraldi suurt mõtet. Aga kombineerituna Sillamäe sadama, võimalike ladude, ümberpakkimise, ümbertöötlemise keskustega võiks sellest midagi Zaragoza või Leipzigi taolist tekkida,» rääkis Kallas.

Ta lisas, et transpordi- ja logistikaettevõtete lähedus niisugusele suurele keskusele nagu Peterburi on täiendav võimalus osutada tailor-made teenuseid ka selle keskuse klientidele. Sedasorti teenused on transpordi- ja logistikavaldkonna kiiresti arenev suund,» rääkis Siim Kallas

Täna toimub Narvas Eelarvamusfestival, mis on suvel Paides toimuva arvamusfestivali eelfestival. Narva Eelarvamusfestival toimub teist korda. Siim Kallas osales arutelul «Sa vaene hüljatud Ida-Virumaa».

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles