Mati Rahu: pulli loo selgituseks

, teadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Rahu
Mati Rahu Foto: Postimees.ee

Ingliskeelne käsikiri, mille Juhan kirjavahetajaautorina mitmeid kuid tagasi avaldamiseks läkitas, oli saanud hinnangu.

Tõsi, sama kirjutisega olid varem tutvunud juba kolme ajakirja toimetused, kuid nende otsust väljendas standardne äraütlemiskiri, et ruumipuuduse ja laekunud käsikirjade kaskaadi tõttu ollakse sunnitud tagasi lükkama palju kõrgetasemelisi töid, sealhulgas kõnealunegi. Äsjane meilisõnum andis Juhanile ja tema seitsmele kaasautorile lootust: pandi ette vastata kolme retsensendi märkustele ning esitada parandatud käsikiri.

Kui Juhan oli kaks esimest retsensiooni läbi tudeeritud, ohkas ta kergendatult – käsikiri ei vajanud ulatuslikku ümbertegemist. Ehkki märkuste koguarv ulatus kahe tosina kanti, polnud midagi hullu: sõnastada ümber uuringu eesmärk, kohendada üks ja üldse eemaldada teine tabel, varustada arvjoonised täielikuma allkirjaga, refereerida teema klassikasse kuuluvat kolme igivana artiklit, avardada uuringu kitsaskohtade käsitlust, lisaks muud nipet-näpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles