Postimees 1997. aastal: Tiit Vähi eitab omanikuhuvi Silmetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM03: TIIT VÄHI: SILLAMÄE, EESTI, 29JAN02-
AS Silmet. Endine EV peaminister.
th/ Foto TOOMAS HUIK    POSTIMEES
PM03: TIIT VÄHI: SILLAMÄE, EESTI, 29JAN02- AS Silmet. Endine EV peaminister. th/ Foto TOOMAS HUIK POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

Ekspeaminister Tiit Vähi kinnitas eile, et osales Silmeti omanike nõupidamisel ühe omaniku Thomas Waldini palvel ning soovist aidata lahendada pankrotieelses seisundis oleva tehase probleeme.

«Miks ma ei võiks sinna minna ja inimestega kohtuda. Ma ei riku ühtegi seadust sellega, et Silmetis käin,» lausus Vähi. «Aga ma võin kasvõi kümneid kordi kinnitada, et ma ei ole ühegi osa ega aktsiaga Silmetiga seotud.»

«Miks ma peaksin Silmeti aktsiaid kasvõi ühe sendi eest ostma, kui on näha, et nad ei too kasu?» küsis Vähi. «Ka Waldinil soovitasin ma aktsiaid mitte osta, sest tean, et Silmeti probleemid on suuremad kui seni avalikustatud.»

Samas ütles Vähi, et ta on poliitikuna väga huvitatud, et Silmet muutuks Sillamäe huvides kasumiga töötavaks ettevõtteks.

«Sillamäe on praegu Eesti kõige kriitilisem punkt,» kinnitas ekspeaminister. Vähi märkis, et on riigikogu liikmena kohustatud aitama Silmetit ja Sillamäed.

Haruldasi metalle tootva Silmeti möödunud aasta ärikahjum oli omanike andmeil ligikaudu 40 miljonit ja selle aasta esimeses kvartalis kuus miljonit krooni. Enamik Silmeti aktsiaid läks jaanuaris erakätesse, kui 65 protsenti aktsiatest ostis Magnum Grupile ja Toomas Waldinile kuuluv AS Ephag.

12.05.1997

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles