Peep Lillemägi: kitsele laeva näitamisest jääb väheks – suvisest praamiühendusest

Peep Lillemägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Lillemägi
Peep Lillemägi Foto: Erakogu

Suviste ühenduste korraldamisel Hiiumaa ja Saaremaaga tuleb erinevate huvide ja piiratud võimaluste sasipuntrast leida parim lahendus, kirjutab ettevõtja Peep Lillemägi.

Mäletate lugu paadimehest, kes peab jõe teisele kaldale viima hundi, kitse ja kapsa? Korraga mahub paati ainult kaks. Hunti ei saa jätta kaldale koos kitsega, kitse jällegi koos kapsaga. Nõuab nuputamist, et kõik kolm tervena teisele poole toimetada.

Veidi sarnane olukord valitseb praegu ka parvlaevaliikluse korraldamisel Väinamerel. Elatakse lootuses, et sügisel on liinil uued laevad ning riik lõpetab viimaks aastakümneid väldanud nörritamise, kus Väinamerel dikteeris veotingimusi monopoolses jõupositsioonis erafirma. Enne seda on ühenduste kvaliteedis paraku astutud samm tagasi. Ees ootab suvi, mil ka mandril meenub paljudele inimestele, et on olemas Lääne-Eesti saared, kus, juhul kui ilm ilus, on suvel lahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles