...terve pere oluline, mitte ainult ema. Olen ise ka ema – mul on kolm last. Ma naudin rohkem seda, mida saan ise oma lastele anda ja püüan neile väga palju anda.

Meie peres on mai alguses nii minu sünnipäev, minu ema sünnipäev kui ka vanemate pulma-aastapäev – siis saame ikka nädalavahetusel perega kokku. Tegelikult saame tihti ka niisama vanematega kokku: käime teineteisel külas ja viime vanematele-vanavanematele lilli. Minu lapsed on veel nii väikesed, et kui keegi midagi neile ette ei anna, siis ega nad ise midagi kinkida ei taipa. Lasteaias küll midagi meisterdavad, aga ma ei mäletagi, mida sealt saanud olen – pigem on minu jaoks oluline see, kuidas lapsed tulevad, mind kallistavad ja näitavad, et armastavad mind, aga seda teevad nad ka igapäevasemas kontekstis. Kingitused ja lilled ei ole nii olulised – minu jaoks on tähtis see, et lapsed oleksid head ja näitaksid siiralt välja, et nad oma ema armastavad.

See on nii tore, kuidas pisikene tuleb, kallistab ja ütleb, et armastab mind. Või kui mõni päev ütlevad tüdrukud, et näen täna väga ilus välja. Sellises vanuses on nad veel väga siirad… Poiss on veidi vanem, aga eks see ole meeste asi kah, et on kinnisem ja eriti emotsioone välja ei näita. Aga lilli on nad koos vanaemaga mulle ikka toonud.

Tagasi Eesti inimeste avalehele

Kommentaarid
Copy