Siim Kallas kohtus Keskfraktsiooniga: «Peaaegu kõiki asju küsiti» (2)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendiks kandideerimise soovist teada andnud Siim Kallas kohtus täna riigikogus Keskerakonna fraktsiooniga. Kohtumine kestis pea poolteist tundi, misjärel vastas Kallas ajakirjanike küsimustele.

«Suured küsimused kõik,» võttis Kallas talle esitatud pärimised kokku, «Suhted Venemaaga ja igasugused presidendi funktsiooniga seotud küsimused.» President peaks tema hinnangul olema ühendaja ja «suhtlemiskeskus» ning poliitikud võiksid tema arvates palju rohkem omavahel ka päriselt kohtuda.

Rohkem pole Kallasel praegu fraktsioonidega kohtumisi kokku lepitud. Selle osas, kas Keskerakond võiks tema enda presidendikandidaadiks seada, jäi Kallas tagasihoidlikuks: «Mingit ülevoolavat seisukohtade ilmutamist ei olnud – ei poolt ega vastu. Huviga kuulati ja vestlesime.»

Enda võrdlemisest Marina Kaljuranna ja Urmas Paetiga Kallas keeldus, väites, et räägib vaid enda nimel ega soovi võrrelda.

Vaata videost, mida vastas presidendiks pürgiv Kallas 2014. aastal peaministri kohast loobumise kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles