...on teadmine, et keegi armastab sind ja seda tingimusteta. Lapse armastuse puhul ei ole oluline, kas sa oled ilus, kole või kas sul on hea või halb enesetunne. Vahel on tunne, et laps peegeldab mind paljus. Ütleme nii, et kui mina karjun, siis hakkab ka tema häält tõstma ja kui mina olen heas tujus, on tema samuti. Seega pean ennast emana pidevalt kontrollima ja jälgima, kuidas käitun, sest tagasiside on pidev.

Ema olla on väga tore. Mõned noored neiud kardavad, et laps nõuab palju aega ja raha. See on küll nii, aga tulemus on palju enamat väärt, kui need kaks asja kokku. Millegipärast arvatakse ka, et last tasub saada alles siis, kui on olemas kõrgharidus, töökoht, korter või eramaja ning muidugi mees. Ent kui naine tahab last saada, siis pole kõik need elemendid olulised. On ju nii palju häid inimesi ja emasid, kes on valmis oma abi pakkuma ja toeks olema. Näiteks on võimalik läbi erinevate interneti tugigruppide riideid ja mänguasju saada, samuti jagatakse seal kogemusi ja informatsiooni.

Minu põhieesmärk emana on see, et mu laps oleks uudishimulik ja terve ning tahaks avastada maailma. Mehega soovime, et suudaksime temaga säilitada sellise sideme, et ta ka tulevikus meiega sõber oleks. Inimesed peaksid oma unistusi täitma, aga neid unistusi tuleb ise ellu viia, mitte oma laste õlgadele panna, sest lastel on omad soovid. Tuleb nende tehtud valikuid toetada.

Tagasi Eesti inimeste avalehele

Kommentaarid
Copy