Rein Taagepera: tulevase presidendi elulugu

Rein Taagepera
, kunagine presidendikandidaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taagepera
Rein Taagepera Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kõige ideaalsem oleks presidendile ehk järgmine elulugu. Ja parim variant ka rahva jaoks.

Tal oli suuri teeneid rahva ees varasemal ja raskemal ajal. Ta tegutses kaua riigikogus ja natuke ka europarlamendis. Oli mitu korda minister ja isegi peaminister, mis tähendab, et ta jõudis erakonnapoliitilises poksis tippu. Paaril korral katsus lüüa ka allapoole vööd, nii nagu teda ennastki teinekord üritati tabada. See aga ei kibestanud teda kõigi suhtes, kes juhtusid tema vastu tegutsema. Muheles ja lausus, et see käib asja juurde.

Kui ta presidendiks kandideeris, oli ta juba küllalt vana. Ta oli saanud kõik, mida erakonnapoliitilisel mängul on pakkuda. Ta soovis mängust lahkuda, olles selle harjal. Presidendina ei kavatsenud ta erakondlikust kuuluvusest loobuda mitte ainult näiliselt, et hiljem jätkata, vaid eluajaks. Ta tundis, et endisel presidendil ei sobi tagasi minna ministriks või mõne muu erakondliku ameti peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles