Postimees 1995. aastal: Eesti sinikiivrid saabusid Horvaatiast puhkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinikiivrid
Sinikiivrid Foto: AP / Scanpix

Eile hommikul tuli Eestisse puhkusele Horvaatias ÜRO rahuvalvemissioonis osalev Eesti üksus ESTPLA-1 teatati Postimehele kaitsejõudude peastaabist. Sinikiivrite puhkus kestab 14. maini.

Tallinna Lennujaamas ESTPLA-1 vastu võttes kinnitas kaitseväe juhataja kindralmajor Aleksandr Einseln, et Eesti rahvas on nende saavutuste üle uhke.

Rühma ülema nooremleitnant Margus Lillemäe sõnul on ESTPLA-1 15. veebruarist teeninud Taani rahuvalvepataljoni koosseisus ÜRO kaitsejõudude missiooni põhjasektoris ja jälginud vaherahust kinnipidamist Horvaatia serblaste ja valitsusvägede vahelisel alal. ESTPLA-1 on tavaliselt kaks nädalat järjest teenistuses relvarahutsoonis ja seejärel kaks nädalat kontrollpostil Bosnia ja Horvaatia piiril.

Margus Lillemägi märkis, et teenistus on olnud raske ja ohtlik. Viimastel nädalatel on olnud palju intsidente, kus tuli suunati Eesti sõjameeste pihta, esines ka snaiprituld.

Põhiprobleem on kehvas seisukorras tehnika ja suhteliselt väike palk. Koostöö ja läbisaamine taanlastega on hea.

Mitmed rahuvalvajad ESTPLA praegusest koosseisust on juba avaldanud soovi pikendada lepingut, jätkamaks teenistust ÜRO missioonis.

2.5.1995

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles