PÄEVAINTERVJUU Liisa Oviir madalast hindest: mul pole vaja olla igas pulmas pruut (4)

Marian Võsumets
, saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Iga kriitika puhul tuleb vaadata, kas seal on midagi, mis reaalselt edasi viiks,» kommenteeris ettevõtlusminister Liisa Oviir stuudios enda ministritööle antud madalat hinnet Postimehe lugejate ja toimetuse poolt.

«Mõnes mõttes võin olla isegi rõõmus, et sain samad punktid väga kogenud poliitiku Urmas Kruusega ja minu poliitiline staaž on seitse kuud, siis ma ütleksin, et päris hästi läks,» sõnas Oviir. Kui Kruuse madalat hinnet põhjendati saamatu käitumisega seakatku epideemia ajal, siis Oviiri punktisumma läks tema suhtelise väljapaistmatuse arvele ministrina.

«Mind on kasvatatud sellisel viisil, et ilmtingimata ei ole vaja olla igas pulmas pruut. Ma ei ole karjääripoliitik, tulin poliitikasse seitse kuud tagasi väga selge sooviga midagi ära teha,» väitis ta ning lisas, et teod peavad iseenda eest kõnelema. Samas tõdes Oviir, et peaks enda tegemisi paremini kommunikeerima.

Kui eelmine ettevõtlusminister Anne Sulling oli pildis väliskaubanduse teemal, siis Oviir on enda eesmärgiks seadnud ettevõtlust toetavate asutuste ühtlustamist. «Ettevõtjatega rääkides on see süsteem väga killustunud. Sageli pole riigi pakutavad toetused vastanud sellele, mida ettevõtjad ootavad.» Oviir lubas süsteemi muuta lihtsamaks, ökonoomsemaks ja ettevõtjakesksemaks.

Aastaks 2020 plaanib Oviir saavutada olukorra, kus kolm protsenti riigihangetest ehk kuni 60 miljoni euro ulatuses oleksid innovaatilised hanked. See tähendab, et kindla lahenduse asemel hangitakse pakkujalt uudset ideed mingi olemasoleva probleemi või vajaduse rahuldamiseks.

Valdkondadena, kus innovaatilisi hankeid esmaselt rakendada nimetas Oviir puidutööstust ja metsandust. «Maavarad ja ressursid on valdkond, kus on võimalik saavutada kõige suurem kokkuhoid ja panus meie majandusse,» tõi minister välja.

Edaspidi lubas Oviir enda tegemisi meediale ja avalikkusele paremini kommunikeerida ning rohkem silma paista. «Kui ajagraafik jõuab sinna, et paljud minu kavandatud asjad jõuavad valitsusse, on neid põhjust ka presenteerida.»

Jürgen Ligi kombel Facebooki postitama Oviir enda sõnul ei hakka: «Neid asju, mis mind nii sügavalt erutavad, on natuke vähem. Olen loomu poolest vaoshoitum.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles