Postimees 1993. aastal: valitsuse eriesindaja Jüri Liim kangutab Paldiski väravaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Liim..
Jüri Liim.. Foto: Peeter Langovits.

«Paldiski valvamiseks pole vähimatki vajadust ja meil on ka täielik õigus vabastada Paldiski Vene sõjaväelaste valve alt, sest pole ühtki seadust, mis lubaks Venemaal meie linnu valvata,» ütles «Postimehele» kaitseministeeriumi ekspert Jüri Liim, kes möödunudnädalast on Eesti valitsuse eriesindaja Paldiskis.

Meenutades ülemnõukogu otsust, millega tühistati kõik erirežiimid, sõnas Liim: «Vene sõjavägi valvaku oma objekte: Paldiski avamine ei ohusta kuidagi reaktoreid, mida kaitsevad kõrge müüri taga Vene sõdurid. Vajaduse korral võiks Eesti oma jõududega seda valvet tugevdada, kuid linna väravad ei tohi olla teise riigi kontrolli all. »

Liim rõhutas, et peaministri korraldusel Paldiskis läbi viidud politseioperatsioon ehmatas linna kogunenud kurjategijaid, kuid korra hoidmiseks tuleb pidevalt tööd teha. Praegu on Paldiskis Eesti piiriteenistus ja poolteist tosinat politseinikku. Vaatluspostid sadamas ja Pakri poolsaare tipus on nüüd Eesti käes, nii et Vene laevad ei saa enam Eesti võimude teadmata sõjaväelasi juurde tuua ega Paldiskist midagi välja viia.

«Nüüd on kõige tähtsam Pakri poolsaar ka maismaalt kontrolli alla võtta ja Paldiski rüüstamisele lõpp teha,» sõnas Liim.

21.4 1993

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles