Postimees 1934. aastal: kõrgepalgaliste naised vallandamisele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea (1934–1939) Aleksander Tõnissoni perekond kindralmajori 65. sünnipäeval 1940. aastal oma Tartu korteris Tiigi tänav 61.
Tartu linnapea (1934–1939) Aleksander Tõnissoni perekond kindralmajori 65. sünnipäeval 1940. aastal oma Tartu korteris Tiigi tänav 61. Foto: Erakogu

Teenistustöövahekordade korraldamise seaduse põhjal vallandati teatavasti riigiteenistujatest üks abielupooltest, kui teine sai palka üle seaduses ette nähtud normi. See seadus oli tähtajaline ja kuuluks nüüd pikendamisele.

Koos sellega on tekkinud valitsusel kavatsus piirata teenistusvõimalusi ka nendel naistel, kelle mehed saavad erateenistuses kõrget palka (üle 200 krooni kuus). Niisuguste meeste abikaasad kuuluksid kavatsuse kohaselt vallandamisele. Kavatsust põhjendatakse sellega, et tahetakse intelligent töötuile rohkem tööd võimaldada. Teenistusvahekordade korraldamise seadus pannakse maksma dekreedi teel arvatavasti juba lähemal ajal.

Kui palju sellega tagajärgi saavutatakse, on muidugi iseküsimus, mille kohta selgus tuleb siis, kui dekreet jõusse astub. Teada on aga, et erateenistuses mõnel pool juba nüüd, mil valitsuse kavatsus teatavaks saanud, palkade «reguleerimisi» ette on võetud nõnda, et dekreet neid ei tabaks.

14.04.1934

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles