Kirglik üheteemamees (9)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Jaanus Lensment

Kirglik üheteemamees

Tore, kui mõnes poliitikus on kirge. Selles mõttes on Jürgen Ligi (56) valitsuslaua taga särav täht. Aga see, et ta matkib sisuliselt EKRE retoorikat, jäädes kinni ühte teemasse ja õhutades klassiviha, ei vii tarkadele inimestele kohaste lahendusteni.

Nojah, ainus tark valgustatud monarhia jälgedes on ministri teada tema ise. Paraku paistab, et Ligil läks haridusministrina juba tükk aega tagasi silme eest mustaks ja selles seisundis on keeruline avatud pilgul ümbritsevat näha.

Täitsa põnev, kas Ligi suudab esmaspäeval riigikogus arupärimisele vastates tõesti rääkida noorte vähesest huvist õpetajaameti vastu ning koolikohustust mitte täitvatest lastest, nagu rahvasaadikud on temalt küsinud, või jätkab ta juttu saatanaga mestis erakoolidest. Kuigi minister võikski siin ühtlasi erakoolide praktikast rääkida. Iseasi, kas statistika erakoolide õpilaste koolist puudumiste ja noorte õpetajate kohta sobib tema agendaga.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles