Promilli-Jaanus

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Purga
Jaanus Purga Foto: Kristjan Teedema

Viru Keemia Grupi endine arendusdirektor Jaanus Purga läks sellel nädalal ajalukku ilmselt suurima trahviga, mis Eestis kunagi on määratud: 16 000 eurot korduvalt purjus peaga sõitmise eest.

Nii astus ta samasse ritta teiste kuulsate roolijoodikutega, kellest mälestusväärseim on ehk Keskerakonna juhtpoliitik Kalev Kallo, kes mõlkis Tallinna kesklinnas oma Volvoga mitut autot. Ehkki lugu juhtus ligi 17 aastat tagasi, tuntakse poliitikut senini hüüdnimega Volvo-Kallo. Keskerakond jättis Kallo tähtsale positsioonile ja tulemus on palja silmaga näha: partei moraalne allakäik.

Põlevkivitöötleja vabastas Purga ametist, põhjendades sammu arendusprojektide lõppemisega. Siiski oli sõnum selge: moraalil on ettevõtluses kaalu. Purga on aga võimekas juht ja põlevkivitööstuse hädad ei tulene tema purjutamistest. Loodetavasti peab mees kohtule antud sõna ja loobub alkoholist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles