Ta teeb seda jälle

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Lõhmus.
Rain Lõhmus. Foto: Laura Oks.

LHV ei ole esimene pank, mida Rain Lõhmus asutab ja mille aktsiad ta börsile viib. Mäletatavasti oli Lõhmus üks Hansapanga asutajatest. Jüri Mõis on öelnud, et just Lõhmus võib olla see inimene asutajate ringis, ilma kelleta taolist Hansapanka poleks saanud kujuneda.

Hansapanga asutajad on meenutanud, et kui Lõhmus hakkas omal ajal rääkima Hansapanga aktsiate börsile viimisest, ei saanud teised esialgu üldse aru, millest ta räägib. Nüüd, kui ta viib börsile juba teise panga, saavad tema jutu mõttekusest aru mitte üksnes tema kaasvõitlejad, vaid ka kümned tuhanded inimesed. Veelgi enam, tuhanded investeerimishuvilised on oodanud seda juba aastaid.

Seda me muidugi ei tea, kas ajalugu kordub ning LHV aktsiast saab samasugune rahvaaktsia, nagu oli Hansapank. Ettevõte on selleks eeldused loonud, aga paraku on praegune ettevõtluskeskkond hoopis midagi muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles